Άννα Αγραφιώτη

Founder / Δασκάλα Yoga – Master Level / Αθήνα, Ελλάδα

Ο καθένας μας είναι μοναδικός!
Μεταφέρουμε μια διαφορετική ψυχή, ένα διαφορετικό σώμα, μια διαφορετική ενέργεια!

Το Self n’ Soul Fitness δημιουργήθηκε για να αναδείξει αυτή την μοναδικότητα.
Είναι σημαντικό για όλους μας να αντιληφθούμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά που έχουν δομήσει την οντότητα μας, να εξερευνήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο και με αυτό τον τρόπο να βιώσουμε την βαθιά σύνδεση σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Όλοι έχουμε διαφορετικό υπόβαθρο, διαφορετικά σώματα, επίσης οι χαρακτήρες μας διαφέρουν, έχουμε διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικούς τρόπους ζωής, διαφορετικές προτιμήσεις. Έχει έρθει τώρα η ώρα να κατανοήσουμε πώς δεν μπορούμε όλοι να προσαρμοστούμε σε ένα συγκεκριμένο τρόπο διατροφής, σε έναν συγκεκριμένο τύπο προπόνησης, σε έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Έχουμε ανάγκη την εξατομίκευση σε όλο το φάσμα της ζωής μας.

Το μόνο άτομο σας γνωρίζει καλύτερα από όλους είναι ο ίδιος σας ο εαυτός!
Το Self n’ Soul Fitness λειτουργεί σαν μια πύλη προς τον Εαυτό σας.
Παρέχουμε όλες εκείνες τις πληροφορίες, τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε την μοναδικότητα σας και να ζήσετε μια όμορφη, χαρούμενη, πλήρως ισορροπημένη και υγιή ζωή.

Το όνομα μας, αντιπροσωπεύει αυτό που χρειάζεται να επιτύχουμε στη ζωή μας, την ισορροπημένη επικοινωνία μεταξύ του Εαυτού μας (Self) και της Ψυχής μας (Soul). Η λέξη “fitness” αναφέρεται στην καταλληλότητα – την υπέρτατη υγεία, που αποτελεί και την πρωτότυπη έννοια του όρου, ενώ έχει συνδεθεί εσφαλμένα με την διαδικασία εκγύμνασης του σώματος.

Όλα στην ζωη, αντιπροσωπεύουν κάτι. Όλα στη ζωή συμβολίζουν κάτι βαθύτερο, όλα στη ζωή έχουν την δύναμη της ενθύμισης που έχει ξεχαστεί εδώ και καιρό. Χρώματα, σύμβολα, σχήματα, άνθρωποι, αριθμοί, μορφές κρύβουν μέσα τους ένα μύνημα.

Όπως λοιπόν έχετε ήδη προσέξει ή ίσως και όχι σε εμάς αρέσουν τα χρώματα και συγκεκριμένα αυτό το χρυσαφί κίτρινο. Όπως μπορείτε να φανταστείτε αυτό συμβαίνει για κάποιον πολύ συγκεκριμένο λόγο. Αυτό το κίτρινο αντιπροσωπεύει την εσωτερική σοφία, την βαθύτερη χαρά που προέρχεται από την επανασύνδεσή μας με την έμφυτη και τη συλλογική σοφία, όπως μας εξηγεί το σύστημα της Aura Soma. Επίσης αυτό το χρώμα συνδέεται με μια πανίσχυρη περιοχή του σώματος μας, την περιοχή μεταξύ του ομφαλού και του ηλιακού μας πλέγματος, γνωστή ως «Χάρα». Η περιοχή του Χάρα περιέχει την ζωτικότητα όλης μας της ύπαρξης και έναι ευρέως γνωστή μέσα από την τεχνική «Χαρακίρι» που χρησιμοποιούσαν οι Ιάπωνες πολεμιστές ως τρόπο ενός άξιου θανάτου.

Το λογότυπό μας φιλοξενεί μια τριλογία συμβολισμών.
Είναι πιθανόν να παρατήρησες πως μοιάζει με το σύμβολο του απείρου ή με μια κλεψύδρα. Σίγουρα όμως θα αναρωτιέστε γιατί είναι ανοιχτές οι άκρες. Επίσης μάλλον δεν έχετε καταλάβει τί ακριβως είναι αυτές οι πολύχρωμες τελίτσες.
Να λοιπόν η εξήγηση!

Το λογότυπο μας είναι μια αναπαράσταση της σύνδεσης δύο αγγλικών Σ ή αλλιώς S, του Εαυτού(=Self) και της Ψυχής(=Soul). Αυτά τα δύο διαφορετικά Σ, συνδέονται μαζί μέσα από το κέντρο τους. Και ποίο είναι το κέντρο τους; Ο άνθρωπος!
Οι πολύχρωμες τελίτσες αναπαριστούν τα 5 στοιχεία, που είναι οι συνθέτες του κόσμου μας. Το κοκκινο χρώμα αναφέρεται στο στοιχείο της Γης, το κίτρινο στο στοιχείο της Φωτιάς, το πράσινο στο στοιχείο του αέρα, το μπλε στο στοιχείο του Νερού και το μωβ στο στοιχείο του Εθέρα. Τα στοιχεία συνδιάζονται με διαφορετικούς τρόπους και δημιουργούν διαφορετικά σχήματα σε διάφορες μορφές (στερεό, υγρό, αέριο), π.χ. δέντρα, βουνά, κρυστάλλους…

Αν παρατηρήσεις προσεκτικά θα αντιληθφθείς πως τα 5 στοιχεία σχηματίζουν ένα τρίτο S, ένα S που έχει μια δική του, ανεξάρτητη υπόσταση.

Το λογότυπό του Self n’ Soul απεικονίζει την ένωση μεταξύ του αληθινού μας Εαυτού και της μοναδικής Ψυχής μας υπό την καθοδήγηση των πέντε στοιχείων. Αποτελεί την εικόνα της απόλυτης ελευθερίας καθώς όταν αυτή η ένωση επιτευχθεί, τότε ο χρόνος και ο χώρος παύουν να υπάρχουν πια με τη γνωστή τους μορφή. Όλα είναι πλεον δυνατά. Έχεις ολοκληρωθεί, έχεις γίνει ένα (ξανά).

Το Self n’ Soul Fitness σας καλεί να γίνετε το δικό σας “στοιχείο” και να πραγματώσετε τη μοναδικότητά σας σε αυτή τη ζωή

Σας καλωσορίζω προσωπικά στο Self n ‘Soul Fitness, ένα δικό μου όραμα που είναι τώρα διαθέσιμο online και είμαι τόσο χαρούμενη που το μοιράζομαι με όλους εσάς.

Επιτρέψτε μου να συστήθώ, είμαι η Άννα και είμαι η ιδρυτής του Self n ‘Soul Fitness. Επίσης είμαι ιστιοπλόος από πολύ μικρή ηλικία, γυμνάστρια, προπονήτριας, personal trainer, θεραπευτής Bowtech και δάσκαλα γιόγκα.
Η αλήθεια είναι πως δεν πιστεύω στους τίτλους, πιστεύω στην ενέργεια που ο καθένας μας φέρει και μοιράζεται με τον κόσμο.

Έχω σίγουρα μια βαθύτερη σύνδεση με τη φύση και ειδικότερα με το στιχείο του νερού και του αέρα. Η ιστορία μου ξεκινάει μέσα σε ένα ιστιοφόρο στην ηλικία των 5 ετών. Καθώς μεγάλωνα, ασχολούμενη με την ιστιοπλοΐα, άρχισα να κατανοώ και να ενώνω τα 5 στοιχεία, το μυαλό και το σώμα, την καρδιά και την ψυχή μου. Κατόρθωσα να αναπτύξω όλη αυτή τη σύνδεση μέχρι το επίπεδο της συμμετοχής σε μια Ολυμπιάδα και συγκεκριμένα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Λονδίνο 2012.
Ήδη από το 2009, είχα ξεκινήσει τις σπουδές μου στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με όνειρο να γίνω επαγγελματίας προπονήτρια στην ιστιοπλοΐα.

Μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήμουν αρκετά «τυχερή», ώστε να λάβω μια επαγγελματική πρόταση από την Ολυμπιακή Επιτροπή του Κατάρ όπου και εργάστηκα για περίπου 2 χρόνια. Κάτι μέσα μου όμως είχε αρχίσει να κάνει πολύ θόρυβο, μια μεγάλη επανάσταση ξεκινούσε στην καρδιά μου. «Πού χρησιμεύει όλη αυτή η πίεση;», «Πού είναι η αγάπη για το σώμα σου, για τον εαυτό σου», «Πιέζοντας τον εαυτό σου, έφτασες στην υπερκόπωση, αξίζει να είσαι πρωταθλητής αλλά να έχεις χάσει την υγεία σου;», μου έλεγε η καρδιά μου. Και τότε, μια μεγάλη επιθυμία προέκυψε, να επισκευτώ στην Ινδία, χωρίς να καταλαβαίνω το γιατί. Συνειδητοποίησα μετά, ότι η Ινδία αφορούσε τη Γιόγκα. Η γιόγκα ήταν μέρος του ολυμπιακού μου επιτεύγματος, αλλά είχα σταματήσει την πρακτική μου από το 2013.

Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, σπούδασα Transformational Hatha Yoga, Aerial Yoga and Therapeutic yoga. Όμως η Ινδία με καλούσε. Έτσι έφυγα για να βρω τον Sri Swami Vinyanand, τον ιδρυτή της «Μεταμορφωτικής Γιόγκα». Από την αρχή είχα νοιώσει μια ιδιαίτερη σύνδεση με αυτό το είδος της Γιόγκα. Όλα ήταν ένα, δουλεύονταν ταυτόχρονα όλα τα επίπεδα της ύπαρξής μου. Η αίσθηση πάνω στο στρώμα, ήταν η ίδια με αυτή που είχα πάνω στο σκάφος μου, όλα ήταν τόσο συνδεδεμένα ξανά, σε τέλεια ροή, σιωπηλά μα τόσο όμορφα.

Έμεινα εκεί για 5 εβδομάδες, κάνοντας πολύ δουλειά με τον εαυτό μου, επικοινωνώντας και βιώνοντας την ανιδιοτελή αγάπη. Όταν γύρισα πίσω (στις αρχές του 2017), είχα μια εσωτερική καθοδήγηση η οποία μου έλεγε ότι χρειάζεται να απελευθερώσω όλες τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για το νέο. Τότε ήρθε η ιδέα του Self n ‘Soul Fitness και ξεκίνησα να εργάζομαι πάνω σε αυτό το πρότζεκτ.

Πολλά απροσδόκητα συνέβησαν τότε, χρειάστηκε να αποσυρθώ για να βρω μια βαθύτερη επικοινωνία με τον εαυτό μου. Δεν ήμουν πραγματικά έτοιμη να εκτεθώ δημόσια σε αυτό το επίπεδο. Έτσι πολλά επικοινωνιακά εμπόδια μπήκαν ή βρέθηκαν στο δρόμο μου. Βρισκόμουν στη διαδικασία της προσωπικής μου θεραπείας από τα 19, έχοντας δοκιμάσει σχεδόν κάθε εναλλακτική θεραπεία, μη μένοντας όμως απόλυτα ικανοποιημένη. Μεγάλωσα με την ιδέα του να είναι κανείς ανεξάρτητος και είχα μάθει να εμπιστεύομαι την προσωπική εσωτερική μου δύναμη. Δεν μου άρεσε ποτέ η ιδέα ότι κάποιος άλλος εκτός από τον εαυτό μου, μπορεί να είναι ο θεραπευτής μου. Και τότε, το Bowetech, ήρθε στη ζωή μου. Το Bowtech είναι ένα σύστημα που αφυπνίζει την ικανότητα του σώματος για αυτοϊαση. Έτσι παρακολούθησα το σύστημα και έπειτα πήρα την πιστοποίησή μου ως θεραπευτής Bowen.

Με τον Bowen, ολοκληρώθηκε μια τριάδα υπηρεσιών που έχουν σαν βάση την προσωπική ενδυνάμωση και την αυτοθεραπεία.
Έτσι έγινε ξεκάθαρο πως αυτό είναι που έχω έρθει να προσφέρω στον κόσμο.

“Θα ήταν μεγάλη τιμή για μένα, να μπορέσω να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας και να δουλέψουμε μαζί προς την προσωπική σας ενδυνάμωση και ευεξία σεβόμενοι πάντοτε την μοναδικότητα της δικής σας ψυχής.”

Εάν ο δρόμος μου σας ενέπνευσε, μπορείτε να κλείσετε την πρώτη σας συνεδρία
ή να υποβάλετε τις ερωτήσεις σας: