Bowen – Bowtech

Τί είναι το Bowen- Bowtech

Η τεχνική Bowtech είναι ένα σύστημα άμεσης απελευθέρωσης του μυικού και του συνδετικού ιστού που αναπτύχθηκε από τον Tom Bowen. Εισάγοντας μικρά αλλά υπολογισμένα ερεθίσματα – μηνύματα στο σώμα, αυτό διεγείρεται με αποτέλεσμα την αυτοίασή του.
Το Bowtech αποκαλείται και ως η “ομοιοπαθητική του σώματος” ενώ ο ίδιος ο δημιουργός του έχει δηλώσει πως “είναι ένα δώρο από το Θεό”.

Μια συνεδρία διαρκεί από 15 έως 60 λεπτά και συνήθως αρκούν 4 συνεδρίες για να ξεπεραστεί το υπάρχον πρόβλημα.

Δεν είναι μασάζ, είναι μήνυμα!

Πως λειτουργεί η τεχνική Bowen

Πρόκειται για εξειδικευμένες κινήσεις που γίνονται πάνω στην περιτονία του μυός, απελευθερώνοντας την, καταστώντας με αυτό τον τρόπο δυνατή την έναρξη της ικανότητας του ίδιου του σώματος να θεραπεύει τον εαυτό του.

Αναλυτικότερα, υπάρχουν στο σώμα μας ιδιοδόχοι αισθητικοί υποδοχείς που μας παρέχουν την αντίληψη της θέσης και της κίνησης και βρίσκονται μέσα στους ιστούς, στους μύες, στους τένοντες, στους συνδέσμους και στις περιτονίες. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος υποδοχέας, ο υποδοχέας πόνου, ο οποίος βρίσκεται στις περιτονίες και είναι αυτός που παίζει καταλυτικό ρόλο στην τεχνική Bowtech.

Όταν το σώμα τραυματίζεται σε ένα σημείο τότε οι αισθητικοί υποδοχείς του πόνου στέλνουν το μήνυμα στον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλος επεξεργάζεται το μήνυμα και αποστέλλει εκ νέου την πληροφορία στο σημείο, όπου προκαλείται συστολή των μυών και φλεγμονή έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της θεραπείας. Σε περιπτώσεις που ο πόνος παραμένει για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ημερών η περιτονία του μυός παραμένει σε συστολή για να προστατεύσει το πονεμένο τμήμα, προκαλώντας έτσι δυσλειτουργία ή περιορισμό στην κίνηση του ιστού που τον περιβάλλει. Επίσης λόγω της συστολής της περιτονίας προκαλείται πίεση και παρεμπόδιση της λειτουργίας των αιμοφόρων και λεμφικών αγγείων της περιοχής με αποτέλεσμα την ύπαρξη οιδημάτων και την μη σωστή εκτέλεση των λειτουργιών του σώματος.

Εκεί είναι που η τεχνική του Bowenwork συμβάλλει, καθώς με τις ειδικές τεχνικές κινήσεις που λαμβάνουν χώρα σε συγκεκριμένα σημεία πάνω στο σώμα, ευθυγραμμίζεται ξανά η περιτονία και επιτυγχάνεται η σωστή ροή των θρεπτικών ουσιών, η θεραπεία του σημείου και η σωστή επαναλειτουργία του.

bowen

Οφέλη της τεχνικής Bowen

  1. Εξισορροπεί το αυτόνομο νευρικό σύστημα
  2. Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
  3. Αποτοξινώνει ολόκληρο το σώμα
  4. Προσφέρει βαθιά χαλάρωση
  5. Βοηθά στην σωστή λειτουργία των οργάνων
  6. Μειώνει τον πόνο
  7. Εξειδικεύεται στην αιτία του προβλήματος
  8. Βοηθά ολιστικά το ανθρώπινο σώμα προσφέροντας του υγεία και ευεξία

Επιτρέψτε το σώμα σας να αναλάβει την αυτοθεραπεία του!

Η συνεδρία του Bowen

Μια συνεδρία Bowtech έχει διάρκεια από 15 έως και 60 λεπτά ανάλογα με το πρόβλημα που χρειάζεται να  αντιμετωπιστεί.

Ο πάσχον βρίσκεται ξαπλωμένος πάνω σε ένα κρεβάτι ή και καθισμένος αν το επιθυμεί, φορώντας ελαφρά ρούχα. Κατά την διάρκεια της συνεδρίας ο πρακτικός της θεραπείας Bowen εκτελεί ήπιες κινήσεις ή σετ κινήσεων σε συγκεκριμένα σημεία πάνω στο σώμα, κάνοντας ανάμεσα παύσεις. Οι παύσεις που γίνονται, επιτρέπουν στο σώμα να επεξεργαστεί και να ανταποκριθεί στο μήνυμα που έλαβε.

Σε μια συνεδρία επιθυμείται να έρθει ολόκληρο το σώμα σε μια ισορροπία για αυτό και η κινήσεις ξεκινούν από την κάτω ράχη, συνεχίζοντας σε πάνω ράχη, αυχένα και ύστερα περνώντας στα άνω ή/και κάτω άκρα. Λόγω των ελαφρών κινήσεων, της μη παρευματικότητας του θεραπευτή, αλλά και της παροχής χρόνου ώστε να ανταποκριθεί το ίδιο το σώμα, η τεχνική Bowtech επιτρέπει στο σώμα να αφυπνίσει την δυνατότητα της αυτοίασης και τελικά να επιτύχει την αυτοθεραπεία του.

Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το BOWTECH

Το BOWTECH μπορεί να βοηθήσει μια πληθόρα συμπτωμάτων.

Πιο συγκεκριμένα:
– Πόνοι στη μέση και στη ράχη
– Ισχυαλγία
– Προβλήματα πεπτικού συστήματος
– Εντερικά Προβλήματα
– Ημικρανίες και άλλοι τύποι πονοκεφάλων
– Ινομυαλγία και σύνδρομο χρόνιας κόπωσης
– Προβλήματα σε κάτω άκρα, γόνατα, ισχία, ποδοκνημική
– Προβλήματα σε άνω άκρα, ώμου , αγκώνα, καρπού
– Προβλήματα λεκάνης
– Οσφυαλγία και Λουμπάγκο
– Μυοσκελετικά Προβλήματα (ανισοσκελία, κύφωση, ευθιασμός, σκολίωση)
– Αναπνευστικά Προβλήματα
– Αλλεργίες
– Αθλητικοί τραυματισμοί
– Ανωμαλίες του εμμηνορυσιακού κύκλου και των ορμονών
– Φουσκώματα και πρηξίματα
– Προβλήματα σε νεογέννητα και μωράκια (Κολικούς & αναπνευστικό)
– Ενίσχυση Ανοσοποιητικού
– Στρες και άγχος

Αν διαβάζοντας την παραπάνω λίστα βρήκες περισσότερα από ένα σημείο ταύτισης, τότε αυτή είναι η στιγμή της ολιστικής απελευθέρωσης σου μέσα από την τεχνική του Bowen.

Αν βρήκες μόνο ένα σημείο ταύτισης, τότε σίγουρα είναι η ευκαιρία να δοκιμάσεις την μέθοδο που θα σου προσφέρει άμεση ανακούφιση αλλά και μια γενικότερη αίσθηση ευεξίας.