Η συνταγή που θα σε κρατήσει ενυδατωμένο όλο το καλοκαίρι

Η ενυδάτωση είναι σημαντική για την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας και αυτό γιατί οι περισσότερες λειτουργίες του οργανισμού μας χρησιμοποιούν ως μέσο τους το νερό. Επίσης σημαντικό είναι να κρατάμε τα επίπεδα του νερού στο σώματος μας σταθερά έτσι ώστε να προάγουμε την αποτοξίνωση του οργανισμού μας και να αποφύγουμε την ενοχλητική κατάσταση της κατακράτησης και του φουσκώματος.

Στην καλή λειτουργία του οργανισμού αλλά και στην σταθεροποίηση του νερού στο σώμα συμβάλλουν  τα πολύτιμα ιχνοστοιχεία τα οποία δρουν σαν καταλύτες και ενισχύουν τις εσωτερικές διαδικασίες, Αυτά τα στοιχεία ονομάζονται ηλεκρολύτες χάρη στο ηλεκτρικό φορτίο που φέρουν(θυμηθείτε ότι το νερό είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού), επηρεάζουν το pH του αίµατος και συμβάλλουν στη νευροµυϊκή διέγερση.

Σε περιπτώσεις μεγάλης θερμοκρασίας το σώμα μας  οδηγείται στην εφίδρωση, αποβάλλοντας μεγάλη ποσότητα νερού συμπεριλαμβανομένων των πολύτιμων ηλεκτρολυτών. Οι απουσία κατάλληλης ποσότητας ηλεκτρολυτών είναι ένας από τους λόγους που βιώνουμε συμπτώματα όπως ζαλάδα, πονοκεφάλους, δυσαπορρόφηση εντέρου, μυικό πόνο ή ακαμψία.

Η συνταγή που ακολουθεί θα σας προσφέρει την ενυδάτωση που ο οργανισμός σας έχει ανάγκη, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, συνδιάζοντας απόλαυση και υπέροχη γεύση. Ένας γευστικός συνδιασμός από νερό καρύδας, αλόη, λάιμ και δυόσμο που θα σου θυμίσει το αγαπημένο καλοκαιρινό ποτό αλλά με ευεργετικές για τον οργανισμό σου ιδιότητες.

Το νερό Καρύδας περιέχει υψηλό ποσοστό καλίου.

Ο χυμός ανανά εκτός από υπέροχη γεύση έχει υψηλή συγκέντρωση σε ιχνοστοιχεία( καλιο, μαγνήσιο, σιδηρο κλπ.) και αποτοξινωτική δράση.

Ο δυόσμος περιέχει την σημαντική ουσία ταννίνη και πολλές άλλες βιταμίνες. ‘Εχει αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική και ανοσορυθμιστική δράση.

Η αλόη βοηθά την λειτουργία του εντέρου και την αλκαλοποίση του οργανισμού.

Το λάιμ ή μοσχολέμονο περιέχει και αυτό μεγάλες ποσότητες ιχνοστοιχείων, βοηθά την πέψη και την απώλλεια βάρους.


Σπιτικοί Ηλεκτρολύτες
για ένα άτομο

Υλικά
200ml νερό
150ml νερό καρύδας με γευση ανανά
1 με 2 κουταλιές χυμό αλόης λεμόνι
1/2 λαιμ
παγάκια
3-5 φυλλαράκια δυόσμο

Παρασκευή
Βάζεται όλα τα υλικά στο μπλέντερ για 30 δεύτερα.
Σερβίρεται σε ένα ποτήρι με άφθονο πάγο.

*Τα ροφήματα των ηλεκρονιτών χρειάζεται να καταναλώνονται παγωμένα